Rozšírení:
Pakistán a sever prední Indie.
Popis:
Dorustá do velikosti 25 cm (karapax). Karapax je pomerne plochý, lehce strechovitý, šedohnede zbarvený. Plastron je nahnedlý se svetlými švy. Kuže je tmavohnedá, na bocích hlavy jsou cervené skvrny, krk je zdoben svetlými a tmavými pruhy.
Biotop:
Žije vetšinou ve velkých rekách, casto na hlubokých místech.
Potrava:
Je všežravec, podíl živocišné a rostlinné složky je zhruba pul na pul. Žere vodní hmyz, hovezí maso, salát a sladké ovoce.
Chov:
Chováme je v dostatecne prostorné a hluboké nádrži pri teplotách kolem 24-28 stupnu.
Velikost:
25 cm
Pozn.:
Samice jsou výrazne vetší než samci.