Rozšírení:
Východní Mexiko, Strední Amerika, sever Jižní Ameriky.
Popis:
Dorustá velikosti 17 cm (karapax). Má hladký, špinave hnedý karapax a svetle žlutohnedý, pohyblivý plastron. Celisti jsou svetlé, bez další kresby.
Biotop:
Obývá silne zarostlé potoky a melká jezírka. Obcas vycházi na souš. Vetšinou se zdržuje na dne.
Potrava:
Prevážne masitá, hmyz, mekkýši, ryby. Potravu prijímá prevážne na dne.
Chov:
Chováme v akvateráriu s vetším podílem vodní plochy pri teplote kolem 25-30 stupnu.
Velikost:
17 cm