Rozšírení: Zadní Indie a Sundské ostrovy.
Popis: Dorustá velikosti až 23 cm (karapax). V mládí má všechny okrajové štítky protažené v trny, stárím trny mizí a zubatý zustavá pouze zadní okraj krunýre. Karapax je orechove hnedý, plastron je žlutohnedý s výraznou paprscitou kresbou. Hlava, krk a koncetiny jsou v mládí zdobeny karmínovými skrvnami. Také tyto skvrny stárím mizí.
Biotop: Obývají prevážne horské potoky a rýžovište, mládata žijí prevážne terestricky.
Potrava: Potravu tvorí hlavne ovoce a rostliny. Casto prijmou i neco živocišného.
Chov: Akvaterárium s vetším podílem souše. Teplota se pohybuje kolem 20-24 °C.
Velikost: 23 cm