Rozšírení:
Barma, Thajsko, jižní Indocína, Malajský poloostrov.
Popis:
Vyklenutý hnedožlutý karapax má výrazný podélný kýl a tmave teckovanou paprscitou kresbu. Plastron je žlutohnedý s cernými paprsky.
Biotop:
Obývá vlhké tropické mocálovité pralesy.
Potrava:
Živí se rostlinnou i živocišnou potravou.
Chov:
Patrí k velkým druhum a proto ji chováme ve vetších akvateráriích. Ráda vylézá na souš. V zajetí se stává krotkou.
Velikost:
40 cm