Rozšírení:
Sevení Vietnam a jižní Cína.
Popis:
Základní zbarvení je svetle hnedé. Celá horní cást hlavy je jasne žlutá. Od cenichu dozadu se vodorovne táhne hnedý pruh. Karapax je mírne vyklenutý a velmi protáhlý. Hrdlo a krk jsou žluté. Nohy jsou šedohnedé se silnými drápy, plovoucí blány jsou nepatrné. Tato želva se muže uzavrít pomocí kloubu v plastronu.
Biotop:
Žije v pomalu tekoucích vodách, ve velkých plochých loužích a chrámových rybnících.
Potrava:
Hmyz, ryby, vodní šneci.
Chov:
Potrebuje teplé akvaterárium. Tato želva je málo chována v zajetí.
Velikost:
20-25 cm