Rozšírení:
Východ Zadní Indie.
Popis:
Karapax je cernohnedý a na koncích mírne zvednutý. Plastron má barvu slonoviny s krásnou paprskovitou kresbou. Prsty mají ostré drápy.
Biotop:
Tato želva je velmi vzácná. Strídá vodu a souš. Jejím biotopem jsou zrejme horské lesy.
Potrava:
Tato želva je nevybíravá. Nepohrdne žádnou dostupnou potravou. Ale je to velký jedlík.
Chov:
Chováme ji podobne jako Cyclemys dentatu. Není náchylná na zmenu teploty.
Velikost:
20 cm