Rozšírení:
Severovýchod Nové Guineje a severní Austrálie.
Popis:
Cervenohnedý až skoro cerný karapax je plochý a vzadu podstatne širší než vpredu. Plastron je šedožlutý až žlutý. Dlouhý krk a hlava jsou hnedošedé. Koncenity jsou statné a mají dobre vyvinuté plovací blány.
Biotop:
Vyskytuje se v bažinatých vodách. Žije predevším akvaticky.
Potrava:
Myší holata, ryby, žížaly, cervi, hmyz, hovezí a drubeží maso a vnitrnosti.
Chov:
Potrebuje velké akvaterárium. Je teplomilná, potrebuje teplotu prumerne asi 24 stupnu C. U nás již byla odchována mládata.
Velikost:
až 30 cm