Rozšírení: Cína, Korea, Taiwan a Japonsko.
Popis: Mírne vyklenutý, oválný karapax má tri zretelné kýly. Dospelí samci bývají nekdy celí cerní. Jinak jejich barva krunýre je svetlehnedá až hneda. Za okem mají žluté proužky.
Biotop: Obývá melké vody, bažiny, louže a vodní príkopy.
Potrava: Je to žravá a nevybíravá želva. Ale prevážne se podává živocišná potrava.
Chov: Želvy chováme v akvateráriu s tretinovou souší, protože se ráda sluní. Nekterí chovatelé jí dávají na léto do venkovních nádrží. Odchov mládat není tak težký. Tuto želvu lze doporucit zacátecníkum.
Velikost: 18 cm