Rozšírení:
Zadní Indie, západní Sundy a Filipíny.
Popis:
Hnedý plochý karapax. Na okrajových štítcích jsou v mládí zoubkovité okraje. U starých jedincu není karapax pevne srostlý s plastronem, ale spojení je nahrazeno pevnou tkání. Na plastronu jsou v mládí paprsky, které ve stárí ustupují.
Biotop:
Tento druh obývá lesní a pralesní louže a jezera. V mládí žije prevážne ve vode a ve stárí z poloviny na suchu.
Potrava:
Tato želva je všežravec. Neodmítá žádnou dostupnou potravu.
Chov:
Chováme ji v akvateráriu, kde by mela být polovina souše. Tyto želvy se aktivne nevyhrívají. Na souši se vetšinou zahrabávají a pri vyrušení se vrhají do vody. Odchov se již nekolikrát zdaril.
Velikost:
25 cm